promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Spontán orgazmust okozó előlényt találtak tudósok - ennek minden nő örülni fog
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Néhány tudós meghökkentő nyilatkozatot tett. Állításuk szerint egy Hawaii-on talált, meg nem nevezett élénk narancssárga gombafaj, spontán orgazmust okozott néhány nőnek, akik megszagolták azt.

Mielőtt azonban túlságosan izgalomba jönnénk és foglalni kezdenénk a repjegyünket Hawaii-ra, sajnálattal közölnünk kell, hogy nincs tényleges bizonyíték arra, hogy ez a titokzatos gomba bármit is csinálna, mert csak egy egyoldalas tanulmány készült a témában és nagyon kevés tapasztalat támasztja alá a leírtakat.

A büdösgombák Dictyophora nemzetségébe tartozó, azóta Phallus névre keresztelt gomba állítólag csak a Hawaii 600-1000 éves megkövült láva tetején nő, és a tudósok, szerint különösen nehéz megtalálni.

Azok a pletykák, miszerint a gomba illata erős női afrodiziákum, a pár „szagteszten” alapszik, amit 16 női és 10 férfi önkéntesen hajtottak végre. 

A jelentések szerint a nők közül hat enyhe spontán orgazmust tapasztalt, amikor megszagolták a gombát, míg a maradék tíz nőnél megnövekedett pulzusszámot észleltek, amikor kisebb adagot kaptak.

A férfi önkéntesek viszont mindannyian azt mondták, hogy szerintük a gomba "büdös szaga" undorító, és ők inkább rosszul lettek tőle.

Mivel a női kísérleti alanyok csaknem fele spontán orgazmust tapasztalt miközben megszagolta ezt a gombát, az eredmények arra utalnak, hogy a spóratömeg illékony részében jelenlévő hormonszerű vegyületek némileg hasonlóak lehetnek a szexuális események során felszabaduló emberi neurotranszmitterekkel. Tudományosan nézve megkérdőjelezendő azonban a kutatás, ugyanis a megemelkedett pulzusszámot leszámítva biológiai hatásán kívül más nem bizonyított.

Az pedig, ha egy nő állítja orgazmusa volt, mi nők tudjuk, hogy nem jelent semmit.

Megeshet, hogy a vizsgálatban részt vevő nőket befolyásolta a gomba hírneve. Talán szuggesztív formája (mivel egy férfi hímvesszőre hasonlít) egy orvosi tanulmány természetellenes környezetével kombinálva olyasmit varázsolt a hat önkéntes fejében, ami nem volt teljesen valódi. Valószínűleg sosem fogjuk megtudni, mert a gombát soha nem azonosították, de mindenesetre a női nem valószínűleg nem bánná, ha valóban létezne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás